Orikum marine

Projects

Marina e Orikumit ndodhet në gjirin e Dukatit, në pjesën jugore të Gjirit të Valonës. Qendra ka 59 apartamente (banesa një, dy dhe tre dhoma), qendër tregtare, restorant dhe sallë muzikore.
Orikum Marine është një marinë e gjerë për varkat me vela dhe jahte në Vlorë. Projekti përfshin hotele, shtëpi pushimi, zona tregtare luksoze, ambiente rekreative, park ujor dhe një marinë të gjerë për varkat me vela dhe jahte.
Gjiri i vogël mbrohet në lindje nga vargu malor i Lungares, në jug dhe në perëndim nga kepja e Karaburunit. Ndodhet 15 km nga Vlora dhe 25 min nga Aeroporti Ndërkombëtar i Vlorës (në ndërtim,
operohet nga Aeroporti i Mynihut – Gjermani).